Hoeveel kost het om je telefoon te verzekeren?

Een telefoonverzekering afsluiten is namelijk al mogelijk vanaf slechts €3,00 per maand. Echter, mag de aanschafwaarde van de telefoon dan slechts € 250,- zijn. De gemiddelde telefoonverzekering kosten zijn ongeveer tussen de € 6,- en € 10,- per maand.

Wat is een telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering is een verzekering die schade dekt die kan ontstaan aan de mobiele telefoon. Deze telefoon verzekering keert ook uit in het in het geval van schade door eigen toedoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het laten vallen van de telefoon, maar ook door diefstal van de telefoon door eigen nalatigheid.

Over het algemeen is een mobiele telefoon voor veel mensen een kostbaar bezit. Om deze reden besluiten veel mensen hier een passende telefoonverzekering voor af te sluiten, om eventuele gemaakte schade en de bijkomende kosten daarvan gedekt te hebben.

Wat dekt een telefoonverzekering?

Een smartphone is over het algemeen een zeer kwetsbaar apparaat, en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer u uw telefoon laat vallen kan er al snel schade op worden gelopen, of in het ergste geval een volledig defect van de telefoon. Om deze reden is het fijn een telefoonverzekering te hebben waar u op kunt terugvallen om de reparatiekosten gedekt te hebben. Maar houdt de telefoonverzekering dekking precies in? Wat is er nog meer verzekerd?

De dekking telefoonverzekering is per verzekeraar zeer verschillend. Het is belangrijk om hiervoor de voorwaarden van te voren te raadplegen alvorens je besluit zo een verzekering af te sluiten. Echter, zijn algemeen gezien dit de type dekkingen die per gemiddeld verzekeraar wordt gehanteerd:

  • Dekking tegen diefstal
  • Europese dekking van de telefoon
  • Dekking tegen defecten
  • Dekking tegen val, stoot en waterschade

Wat is de beste telefoonverzekering?

Iedereen is op zoek naar de beste telefoonverzekering mogelijk. Echter, blijkt in dit in veel gevallen geen gemakkelijke opgave te zijn. De beste telefoonverzekering is geheel afhankelijk per persoon en de wensen van de desbetreffende persoon wat betreft de verzekering.

Om een goede telefoonverzekering voor u persoonlijk te vinden, is het verstandig alvorens u een telefoonverzekering afsluit. Eerst de gestelde voorwaarden in de polis van een verzekeraar te bekijken of deze aansluit bij uw persoonlijke wensen wat betreft de verzekering.