Macbook met
waterschade.

Is je Macbook nat geworden door water, koffie of een andere vloeibare drank? Dit zijn 3 praktische tips die je kunt doen om je Macbook reparatiekosten zo laag mogelijk te houden en de herstelkans zo hoog mogelijk.

1. Zet je Macbook uit en ontkoppel deze van de lader.

Elektriciteit en water gaan niet samen. In het geval van waterschade bij je Macbook, of dit nu komt door water, koffie, thee of een andere vloeistof, verhoog je de kans van een succesvolle reparatie aanzienlijk door je Macbook per direct uit te zetten en te ontkoppelen van de oplader. Hierdoor gaat er geen stroom meer door het circuit van de Macbook en is de kans op interne kortsluiting kleiner.

2. Kom direct langs, ga niet zelf aan de slag.

Het lijkt misschien de logische stap om zelf je Macbook open te maken en te laten drogen of droog te maken met een doek, maar wij zien dat dit vaak meer schade aanricht dan enkel het water. Kom direct langs. Voor dit soort spoedzaken maken wij direct tijd vrij om je Macbook te redden. In de meeste gevallen dient de Macbook professioneel gereinigd te worden, waar je niet direct je Macbook mee kan terug nemen, maar dit is wel de hoogste kans op herstel van je Macbook en je documenten.

3. Reparatie van je Macbook vaak gedekt voor verzekering.

In de meeste gevallen is de reparatie van je Macbook gedekt voor je verzekering wanneer deze door RepairExpert wordt hersteld.